Jídelní lístek

Ceny k nahlédnutí u obsluhy v restauraci

Polévky

0,33l Valašská kyselice s pravými hříbky a klobásou
0,33l Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi

Regionální speciality

300g Halušky s brynzou a domácím špekem
300g Halušky se zelím a slaninou
400g Pomalu pečená medová žebírka na černém pivu a chléb

Bezmasé menu

100g Smažený hermelín
120g Smažený eidam

Lehké menu

200g Filírová kuřecí prsíčka s bylinkovým pestem
180g Kuřecí prsíčka plněná mozzarellou a sušenými rajčaty
150g Losos na grilu s bylinkovým pestem

Saláty

300g Caesar salát (filírované kuřecí prso se slaninou, krutony, parmezán)
300g Šopský salát s balkánským sýrem
300g Zeleninový salát s grilovaným hermelínem a dijonským přelivem

Sladké menu

450g Valašský knedlík (plněný borůvkami se zakysanou smetanou a borůvkovým dipem)
2ks Palačinky s domácí borůvkovou marmeládou, máslem a šlehačkou
2ks Palačinky Paní nadlesní (perník, oříšky, med, cukr, máslo a skořice)

Šéfkuchař doporučuje

200g Velký Vídeňský řízek (z vepřové panenky pomalu smažený na sádle)
150g Smažená kuřecí prsíčka
150g Myslivecký guláš na domácím špeku s cibulí (chléb/variace knedlíků)
150g Svíčková na smetaně (z oříšku mladého býčka, variace knedlíků)
200g Špalíček z vepřové panenky
200g Telecí váleček na grilu
200g Grilovaný prsní kuřecí steak
180g Smažená kuřecí prsíčka plněná tvarůžky a domácí slaninou
300g Konfitované kachní stehno, červené zelí s perníkem, skořicí, jablíčkem a medem, variace knedlíků

Omáčky ke steakům

0,1l Houbová omáčka
0,1l Pepřová
Kečup
Tatarská omáčka

Přílohy

150g Hranolky
200g Šťouchané brambory
200g Vařené brambory
200g Rozmarýnové brambory
250g Grilovaná zelenina
150g Restované fazolové lusky se slaninou
200g Bramborový salát

Pro malý hlad

70g Zvěřinová Paštika, brusinky a pečivo
220g Domácí libová tlačenka v patentní sklenici
120g Tatarák z telecího válečku (4ks topinky)